Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion FrançaiseWelkom bij Château de Digoine

Het landgoed

Het middeleeuwse landgoed van 13 hectare is in de 19e eeuw grondig aangepakt en omgetoverd tot een Engelse landschapstuin. Vandaag de dag is dit nog goed terug te zien. De lange inrit van het landgoed loopt door het bos en langs het meer van 2 ha tot aan het kasteel.

Het kasteel

Het kasteel dat al 75 jaar leeg staat heeft onder andere 22 slaapkamers, een kapel en een bibliotheek. Het oudste gedeelte dateert uit 1233, de authentieke keuken uit 1359.

De binnenplaats

Het Maison de Gardien (Chambres d´hôtes) en het Maison de Maître (woonhuis) zijn gelegen aan de symmetrische binnenplaats. Het gehele ensemble met de gerestaureerde jardin a la francaise dateert uit de 19e eeuw. Aan de andere kant van het kasteel bevindt zich de orangerie (vakantiehuis) en een vervallen watermolen complex.

De Chambres d´hôtes

Op de begane grond bevindt zich een ruime suite. Via een fraaie overdekte buitentrap komt u op de eerste etage van het Maison de Gardien waar zich nog 3 kamers bevinden. De riante kamers, met prachtig uitzicht op het meer of het kasteel, zijn allemaal voorzien van een eigen luxe badkamer en suite. De kamers zijn voorzien van alle comfort en smaakvol ingericht met antieke meubelen deels afkomstig uit het kasteel.
De algemene ruimte / ontbijtruimte op de begane grond wordt verwarmd door een houtkachel en heeft een gezellig zitgedeelte met prachtig uitzicht op ons kasteel.
Verspreid over het hele landgoed zijn comfortabele stoelen (Canadese bairchairs) en andere zithoeken. Buiten bij het kasteel is een keramisch schaakspel.
Het ontbijt wordt bij mooi weer buiten geserveerd.

Maison de Brenet / Jachthuis

Vlakbij de prachtige poort, gelegen aan de rand van het bos, met zicht op het hele landgoed, staat het verblijf van de voormalige verzorger van de jachthonden. Dit karakteristieke, riante jachthuis is te huur als luxe vakantiehuis voor 2 tot 4 personen.

Geniet van de rust op landgoed Château de Digoine. Wandel op het 13 hectare eigen terrein langs het meer en door het bos, bewonder ´s avonds de prachtige sterrenhemel en de geluiden van de vele uilen. Château de Digoine heeft ieder jaargetijde zijn eigen charme. Door de beschutte ligging is het gedurende het gehele jaar heerlijk toeven.
Hier vindt u rust en ruimte.

Wij, een Hollands echtpaar, ontvangen u met Bourgondische gastvrijheid.

Graag tot gauw,

Matthew & Jit Poventud
0033 (0)3 85 49 51 47

X