Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion FrançaiseOmgeving


Château de Digoine is landelijk gelegen tussen Autun en het Parc Naturel Régional du Morvan en de bekende wijnstad Beaune. Een prachtig heuvel- en bosrijk gebied met vele riviertjes, meren en kastelen. Deze streek heeft met zijn rijke historie en cultuur veel te bieden en is een uitstekende uitvalsbasis voor een actieve of minder actieve vakantie in een nauwelijks ontdekt stukje Frankrijk. De vele landweggetjes en voetpaden verschaffen een ideale omgeving voor fiets- en wandeltochten, variërend van een leuk ommetje tot flinke grandes randonnées.

Er zijn volop restaurants in de direct omgeving en wij kunnen daarin zeker suggesties geven.

In de nabij gelegen dorpjes en wijnstadjes, zijn vele bezienswaardigheden.

Op weg naar Château de Digoine rijdt u dwars door bekende wijnstadjes en wijn-domeinen zoals Beaune, Pommard, Rochepot, Meursault, Gevry en Rully. De bekende Côte de Beaune en de minder bekende maar meer dan fantastische Côte de Chalonnais. De Côte de Nuit ligt iets zuiderlijker en is bekend om de zeer hoge kwaliteit wijn. De ´route des Grand vins´, een goed aangegeven toeristische route langs de bekendste wijnkastelen en caves, is zeker een aanrader.

Wekelijks zijn er de gezellige markten in Beaune, Autun, Chagny en Chalon sur Saône waar volop de plaatselijke delicatessen verkrijgbaar zijn. Liefhebbers van brocante en antiek kunnen genieten van de vele vide greniers (zolderopruimingen) en puces (vlooienmarkten).

Ook voor de sportieve vakantieganger biedt de omgeving voor ieder wat wils:

Kortom een heerlijke streek om op vakantie te gaan!

Welkom Historie Omgeving Chambres d´hôtes Vakantiehuis Tarieven Foto´s Nieuws Gastenboek Route Contact Links English Francais Deutsch