Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion FrançaiseOmgeving


Château de Digoine is landelijk gelegen tussen Autun en het Parc Naturel Régional du Morvan en de bekende wijnstad Beaune. Een prachtig heuvel- en bosrijk gebied met vele riviertjes, meren en kastelen. Deze streek heeft met zijn rijke historie en cultuur veel te bieden en is een uitstekende uitvalsbasis voor een actieve of minder actieve vakantie in een nauwelijks ontdekt stukje Frankrijk. De vele landweggetjes en voetpaden verschaffen een ideale omgeving voor fiets- en wandeltochten, variërend van een leuk ommetje tot flinke grandes randonnées.

Er zijn volop restaurants in de direct omgeving en wij kunnen daarin zeker suggesties geven.

In de nabij gelegen dorpjes en wijnstadjes, zijn vele bezienswaardigheden.
  • Beaune (30 km) met o.a. het beroemde Hotel-Dieu, Musée de Vin de Bourgogne en de Notre Dame en een leuk stadshart met diverse restaurants, boetieks etc.. Tevens kunt u in Beaune en ruime omgeving kennismaken met de hoge kwaliteit van de bourgondische wijnen.
  • Autun (19 km), eveneens een leuke winkelstad met op historisch gebied o.a. het Theatre Romain dat vroeger plaats bood aan 15.000 toeschouwers, de Cathedrale Saint-Lazare en het Musée Rolin.
  • Nolay (12 km), het vriendelijke stadje met zijn brocantes, gezellige plein en de oude markthal met stenen dak.

Op weg naar Château de Digoine rijdt u dwars door bekende wijnstadjes en wijn-domeinen zoals Beaune, Pommard, Rochepot, Meursault, Gevry en Rully. De bekende Côte de Beaune en de minder bekende maar meer dan fantastische Côte de Chalonnais. De Côte de Nuit ligt iets zuiderlijker en is bekend om de zeer hoge kwaliteit wijn. De ´route des Grand vins´, een goed aangegeven toeristische route langs de bekendste wijnkastelen en caves, is zeker een aanrader.

Wekelijks zijn er de gezellige markten in Beaune, Autun, Chagny en Chalon sur Saône waar volop de plaatselijke delicatessen verkrijgbaar zijn. Liefhebbers van brocante en antiek kunnen genieten van de vele vide greniers (zolderopruimingen) en puces (vlooienmarkten).

Ook voor de sportieve vakantieganger biedt de omgeving voor ieder wat wils:
  • Drie natuurzwembaden binnen een straal van 10 kilometer, een prachtig groot meer geschikt voor zwemmen en waterfietsen binnen 20 minuten te bereiken.
  • Er zijn een aantal landelijk gelegen fietspaden (maximale helling van 5%) aangelegd op verlaten spoorbanen en langs het kanaal, de zogenaamde ´Voies Vertes´. De routes zijn volledig auto vrij. Vanuit deze routes zijn er fietstochten door de heuvels en de wijjngaarden. Wij kunnen fietsverhuur regelen waarbij men gelijk op de ´Voies Vertes´ kan starten. Er zijn fietskaarten te leen.
  • Het gebied is bij uitstek geschikt om te wandelen met prachtige routes door de wijngaarden en wijnstadjes. Wij hebben volop wandelkaarten met korte en lange wandelingen. Ook de moeite waard zijn de uitzicht punten ´Mont Rome´ en ´Les Trois Croix´.
  • Voor de liefhebbers van golf zijn er vijf prachtige 18 holes banen.
    De banen bevinden zich nabij Chalon sur Saône, Beaune en Montchanin alle drie bereikbaar binnen een half uur en Dijon en Macon binnen een uur rijden vanaf het landgoed.

Kortom een heerlijke streek om op vakantie te gaan!