Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion Française


Bere druk, muisje en véél bijtjes

24/05/2007
Hallo allemaal,

Het is eind vorige week noodweer om ons heen geweest.
In Thury (14 km verderop) is zwaar onweer geweest. Meer dan de helft van de computers in het dorp (400 inwoners) heeft het niet overleefd en bij de laatste klap zijn een aantal stoppenkasten weggesmolten. In Epinac (10 km verderop) zijn de beruchte hagelstenen zo groot als duiveneieren gevallen. De schade viel nog mee zei de bakker want het duurde maar 5 minuten. In de Jura zijn enorme stormen met hagel en onweer geweest. De natuur was even goed bezig.
Wij hebben geluk gehad, wel onweer en forse buien maar geen noodweer.
Maar we zullen ook wel een keer aan de beurt komen want eigenlijk hebben we bijna elke zomer wel een keer de enorme hagelstenen.
We genieten nu al een week van meer dan prachtig weer. Kwam goed uit want we hadden het bere druk.

De overkapping voor de picknicktafels heeft zijn beste tijd gehad. Het witte doek is niet meer schoon te krijgen. Afgelopen week hebben we 2 grote nieuwe parasols gekocht van 3x 4 meter zodat we de picknicktafels ook afzonderlijk kunnen dekken.

Verder hebben we voor alle binnendeuren van de chambres d´hotes nieuwe deurkrukken gekocht. Degene die we hadden pasten niet helemaal goed en kunnen we nu hergebruiken bij de buanderie, logeerkamer en bij ons boven. Best fijn want we zijn oa bij het toilet al bijna 2 maanden zonder deurkruk of slot en dat is met een gezin van 5 personen best onvrij.......
Afgelopen zondag heb ik de nieuwe wc deur voor de 2e keer geschilderd en yes sinds vandaag hebben we een slot en deurkruk op de wc.
Vandaag veel gedaan. De deur van de badkamer voor de 2e keer geverfd (daar kan dus ook morgen of overmorgen weer een deurkruk in) en een van de deuren naar het schuur gedeelte geschilderd.
De werkzaamheden staan wel op een lager pitje. We hebben het druk met alle werkzaamheden rondom de gasten want we hebben (gelukkig) veel gasten.

Het schoolreisje voor Annabelle en Julius was een groot succes. Ze kwamen thuis met volop verhalen over de vogels, de busrit en hadden genoten.
David had zijn schoolreisje naar het museum van moderne kunst en het hospice de Beaune. Toen we hem vroegen wat hij het leukste had gevonden vertelde hij dit.
Tijdens de lunch had een vriendje een zak chips mee. Die probeerde hij met twee handen open te maken. Hij plofte opeens open en alle chips vloog door de lucht.
Van het museum en hospice kon hij weinig vertellen. Eigenlijk sneu want de andere twee hadden juist zoveel te vertellen. Maar toch hij was lekker op pad geweest.
Maar goed wij hopen dat hij volgend jaar een leukere reis heeft.

De kater is nog steeds aan het jagen. Vooral ´s avonds moeten we oppassen. Wij hebben hem namenlijk aangeleerd om rond 11.00 uur binnen te komen. We hebben geen kattenluik dus hij meldt zich door met zijn voorpootjes tegen de voordeur te staan en dan miauw te zeggen. Meestal zien we hem wel en anders meldt hij zich voor een van de ramen.
Meestal gaat dat goed. Soms niet. Gisteravond hadden we vrij en waren we een film aan het kijken. De kat kwam bij de voordeur en Matt deed snel de deur voor hem open.
Een paar minuten later hoorde we piep piep En aangezien onze kater niet piept wisten we meteen dat hij weer een muis naar binnen gesmokkeld had.
Ook al wil ik graag elke muis redden, bij dit soort acties is maar een remedie. De kat vangt de muis, wordt met muis en al opgepakt en wordt samen met Duchesse weer naar buiten ´gebonjourd´ en dan zoeken ze het samen maar uit. Helaas voor de muis maar het is niet anders.

En dan hebben we sinds vanavond .............Problemas Problemas
De leuke bijen zwerm vinden we toch wat minder leuk.
Ze zijn in de muur aan de voorzijde van ons huis gegaan, tussen het raam van Julius en ons raam.
Nou had Julius in zijn kamer al een heel oude honingvlek in het plafond die afkomstig was van een oud bijen nest.
Vanavond lag hij in bed keek naar het plafond en zag precies boven zijn hoofd wat zwarts zitten bij de oude honing vlek. Het bewoog ook tot overmaat van ramp.
Ik kon het niet goed ontcijferen want ook boven hebben we heel hoge plafonds. Matt werd ingeschakeld. Julius van bed gelicht, een oud laken over zijn bed gelegd en toen met een van de degens die Julius op een brocante heeft gekocht voorzichtig aan dat zwarte aan het plafond prikken. Wat bleek?
Het was een stukje plafond met bijenlarfjes dat naar beneden kwam zetten. Bijenlarfjes horen midden in een raat te zitten dus dat is geen goed teken. Bovendien zijn er vaak heel veel.
Bij nadere inspectie zagen we naast de oude honing vlek nog een natte vlek in het plafond. Ook honing. Geen goed nieuws.
Julius mocht bij Belle op haar kamer in het logeerbed slapen en David bij ons in bed ( voor die avond alleen) Logisch want als het bijennest daadwerkelijk naar beneden komt dan hebben we een niet blije bijen familie.
Dus vanavond bed, matras etc weggehaald. Een bak in de plaats gezet en Roy onze Engelse vriend en bijenliefhebber gebeld.
Hij komt morgen vroeg met een bijenkast en een uitrookapparaat. Plan de campagne is nog niet helemaal duidelijk geloof ik. Wel moet een groot deel van de kamer leeg.
Dat wordt dus morgen heel vroeg opstaan want ik moet ook nog huiswerk met de kids doen.
Waarschijnlijk zal een deel van het plafond meekomen als ze de boel gaan onderzoeken en eigenlijk wil ik het nu allemaal even niet weten.
Morgenochtend vroeg moeten hoe dan ook de bedden van Julius en David naar de oude logeerkamer (die nu vol andere rommel staat) want ik voorzie dat ze de aankomende dagen niet in hun kamer kunnen slapen. De bijtjes die niets doen zijn toch tot heel veel in staat.

We zijn benieuwd. En zo zie je maar weer, we hadden heel andere plannen en zo zijn de prioriteiten weer aangepast.
Nou ja. Vanaf morgen avond zijn we weer helemaal vol en zijn volop aan het koken.

Dus vervelen zullen we ons de aankomende dagen niet.
Nu maar hopen dat Roy succes heeft morgen.
Duim maar voor ons.

Welterusten.
Jitt

Nieuws 2024
Nieuws 2023
Nieuws 2022
Nieuws 2021
Nieuws 2019
Nieuws 2018
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007