Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion Française


Kleurverf, buizentrucs en verkiezingen (2)

15/03/2008
Woensdag weer verder, weer in regen. In de middag knapte het even op en konden onze kids (ze zijn vrij op woensdag) meehelpen.
En uiteindelijk om 10.00 uur ´s avonds lagen de geulen weer dicht. De paden lagen weer met grind en het rozenperk, het ziet er meer dan verdrietig uit.
Alhoewel, het was al niet best. De koppelpunten waren nog niet gemaakt, ze hebben alleen gezorgd dat het buldozer werk klaar was.
De buldozer ging de trailer in en moest donderdag ochtend vroeg, voor 7.00 uur dachten we weer, afgeleverd worden in Autun.
Matt stond er voor niks zo vroeg. Het verhuur bedrijf ging pas om 7.30 uur open.

Donderdag was de ´koppeldag´. De test of ons toilet werkte en of er daadwerkelijk water naar het controle punt kwam.
Drie mannen stonden hoopvol bij het controle punt te kijken terwijl ik de wc meerdere malen doortrok. Na een trage start werkte het. En Ja, de buizen liggen goed op afschot en het systeem werkt.
Dat was 1, toen alle aansluitingen aanpassen voor douche en wasmachine omdat die ook losgekoppeld waren. en als laatste de keuken aangesloten op de ontvettingsbak en die weer aangesloten op het nieuwe systeem. Dat laatste was een heel gevecht. De mannen kwamen hele hunnebedden tegen precies op de plek waar de buis op afschot moest liggen.


de zwarte bak is de ontvettingsbak welke je nodig hebt voor de keuken


koppelstuk overleg


Tja en toen werd het scheppen. De resterende grond van het zeil scheppen, ladingen grote rotsblokken afvoeren en daarna de eerste stukken weer dichtleggen met graszoden, daar weer een klein laagje grond over en goed aanstampen. We zijn nog niet klaar, nog een ochtend werk met zijn allen en de klus is geklaard.


en dit alles onder toeziend oog van Vivaldi


Duchesse daarentegen vind het allemaal niet zo boeiend


Een negental grote zeilen heb ik met de hoge drukspuit schoongespoten, nog 1 heel groot stuk te gaan.
Alle baggerbroeken en jassen schoongespoten en gewassen en nu langzaam maar zeker zien we het resultaat van met beleid voorbereiden.

Door het werken met de ploeg en de stukken zeil is de schade zeer beperkt.

Het wordt vandaag nog even doorwerken want vanavond zijn we helemaal vol met gasten en hebben we table d´hote.

Het was een ontzettende grote klus en wat zijn we weer ontzettend blij met onze hulptroepen.

Vrijdag zijn de mannen op pad geweest voor Landrover spullen. Rogier en Henk zijn echte liefhebbers en kenners en gaan de Landrover een onderhoudsbeurt geven.
Alleen wilden ze dat wel binnen doen.
Gevolg: de schuur achter ons huis met de houtvoorraad is tussendoor nog even aangepakt.
Het hout is opnieuw helemaal opgestapeld en 1/3 van de schuur helemaal opgeruimd. En nu past er een auto in de schuur ! Dat is ons nog nooit gelukt.

En wat verder:

We hebben gestemd voor de gemeenteraad van ons dorpje. Elke 6 jaar wordt er een gemeenteraad gekozen die op zijn beurt weer de burgemeester kiest.
De ambststermijn van de burgemeester is daardoor ook automatisch 6 jaar. Onze burgemeester Monsieur Chavy van goed in de 70 heeft er al 36 jaar als burgemeester op zitten en heeft zich weer kandidaat gesteld voor 6 jaar. Wij vinden het prima, het is een kundige man.

Even voor de beeldvorming. In Frankrijk zijn 36.683 gemeentes. Daarvan zijn ruim 32.000 gemeentes met minder dan 2.000 inwoners.

Bij ons in het dorp is het allemaal niet zo spannend.
De burgemeester had ons van de zomer gevraagd of wij ook wilden stemmen. Ja dus. Zo ontvingen wij een paar weken geleden een soort legitimatiebewijs waarmee we naar het profisorische stembureau van de gemeente konden. Al met al zijn er zo´n 75-80 stemgerechtigden in het dorp die er de hele zondag over kunnen doen om te stemmen.
Onze lieve buurvrouw zei ook...... ´ ga maar ´s ochtends rond 10 uur dan is het nog niet zo vreselijk druk´.
Op de lijst staan een 10 tal namen van de huidige gemeenteleden.
Indien je ermee accoord gaat doe je het velletje in de envelop en klaar.
Je kan ook leden van de lijst afstrepen en zelfs mensen uit de commune toevoegen. Alles is mogelijk.
In de aankondiging van onze burgemeester werd duidelijk vermeld dat het niet om een politieke achtergrond gaat (Sarkozy heeft het de politiek niet makkelijk gemaakt).
Het belang is dat onze gemeente een goede gemeente raad heeft met gemotiveerde mensen en daar hebben wij hoop ik voor gekozen.

Volgende week gaan we Annabelle haar kamer daadwerkelijk afmaken maar dan zullen we nog hard moeten werken, want................ als het goed is komt onze beste Monsieur Benoit met een echte grote buldozer.
We hebben namenlijk 100 ton grind besteld om alle wegen weer netjes te maken. Het lijkt heel veel, is het ook, maar na 4 jaar is het gewoon weer noodzakelijk
Als het geen slecht weer is komt hij aan het eind van de week binnen een dag alles uitrijden en uitvlakken.
Dat betekent wel dat we allebei erbij moeten zijn en puntjes op de i moeten zetten meer niet want met een kruiwagentje 100 ton uitvlakken is geen goed plan.

We zullen zien wat het weer doet, want ander komt hij pas ergens medio April.

En dan...... dan is het al weer Pasen.

Fijn weekend
Jitt

Nieuws 2024
Nieuws 2023
Nieuws 2022
Nieuws 2021
Nieuws 2019
Nieuws 2018
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007