Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion Française


De ruïne en ... carnaval!

23/03/2007
Hallo allemaal,

Van het echte voorjaar, in de kou.
hadden we 2 weken geleden nog de kachel overdag uit, nu staat de kachel weer volop te branden.
Het is koud, er staat een gemene wind , het sneeuwt af en toe en het vriest s nachts.
Maar het schijnt weer beter te worden.

Ik zag trouwens vorige week dat ik 2x dezelfde foto verstuurde van het egaliseren bij de ruine. Hier is nu de laatste foto.Het is gelukt !
De logeerkamer kan in gebruik genomen worden en dat is maar goed ook want Matt zijn vader is vandaag aangekomen.
Al met al is het natuurlijk nog veel werk geweest.
Nadat Rogier vertrokken was hebben we het logeerbed uit elkaar gehaald en met franse (prut)verf olijfkleur groen geschilderd.
Veel beter vinden wij.
Electrapunten gemonteerd, lampen aangesloten, twee nachtkastjes opgeknapt, stoelen en tafel in de was gezet, oude lege wijnflessen uit de kelder, schilderijen ophangen, stof voor de gordijnen besteld, nieuw matras en lattenbodem gekocht, heel veel opgeruimd en zo ging de lijst maar door.
Alle electra werkt en we hebben zelfs een electrische verwarming in deze kamer, een primeur op onze eerste etage.
Het zal voorlopig ook nog wel het enige verwarmings punt zijn.
We werken nu al veel meer buiten of aan andere projecten dus het zal allemaal in ons huis op een laag pitje komen staan.
Wel is het zo dat Matt zijn vader vandaag gearriveerd is om 10 dagen mee te draaien en dat zorgt altijd voor een paar extra handen met van alles en nog wat.

De badkamer is nog niet klaar maar schiet op. Electra werkt, lampje, spiegel en wastafel gemonteerd. Donderdag aan het eind van de dag heb ik de wandtegels eindelijk gevoegd. Het was telkens te koud in de ruimte om te kunnen voegen.
Het tegelen van de badkamer vloer is zo klaar. 4 grote tegels en 2 gezaagde plaatsen.
En dan zijn we er nog niet want de hele afvoer en aanvoer van water moet nog aangesloten worden op onze badkamer en dat zijn fors wat meters te overbruggen met de nodige opstakels.
foto´s van de logeerkamer heb ik in een aparte email verstuurd vanwege de telefoonverbinding natuurlijk

Deze week schoot het niet echt op. We zijn 2 middagen en een ochtend kwijt geweest aan bezoeken aan Chalon sur Saone.
We hadden daar namenlijk een matras gekocht maar daar bleek een naad niet goed van gestikt te zijn. Dus die moest omgeruild worden.
Daarnaast bezoek aan een goede vriendin van ons die in het ziekenhuis is beland
En vandaag een actie naar Dijon naar de garage.

We hadden namenlijk problemen met de net aangeschafte landrover.
Het diffenrentieel lock werkte niet en dat kan, als het tegen zit, een hele dure reparatie zijn.
Gelukkig hebben we 6 maanden garantie en konden we de auto vorige week donderdag voor een ochtend bij de garage neer zetten.
De garage is in Dijon , wij zouden voor een ochtend een leenauto krijgen en zouden dan ´s middags de landrover weer mee kunnen nemen. Zij hadden er alle vertrouwen in dat dat zou lukken
Na onze inmiddels ruime ervaring met dit soort afspraken is Matt met een vriend vorige week woensdag naar Dijon gereden en heeft de landrover daar bij de garage afgeleverd.
En nu een ruime week later, heb ik gisteren even gebeld en ja hoor, we konden de auto vrijdag ophalen. Ze moesten nog een paar dingen doen vandaag maar hij zou klaar zijn.
Zulke afspraken vertrouw ik niet (ook ruime ervaring), Dus vanochtend heb ik nog een keer gebeld en ja hoor we konden de auto ophalen.
We hadden een strakke planning gemaakt.
Half een hier weg, half twee in Dijon en bij de Ikea een paar kleine dingetjes halen. Dan twee uur bij de garage (die zit namenlijk op 2 minuten afstand van de IKEA) en dan rond half 3 op pad.
Matt zou met de landrover terug naar huis rijden en dan de kids ophalen, naar de bieb gaan en Juul en Pierre afgeven aan de moeder van Pierre om naar de Judo te gaan.
Ik zou vanuit Dijon met de Espace door rijden naar Chalon, daar een bezoekje brengen aan de vriendin in het ziekenhuis en terug naar huis rijden.
Het was te mooi gepland.

We waren om kwart over twee bij de garage. Ze reden de landrover voor en lieten Matt het diff lock systeem proberen. Het ging op lock maar niet meer van lock af/of heel moeizaam. Afijn terug de garage in. Een aantal rondjes gereden met hoofd service die de landrover in het lock en van het lock af probeerde te krijgen. Ging niet goed. Iedereen bemoeide zich er mee maar het hielp niet.
Ondertussen was het 15.25 en moesten we naar huis om de kids van school te kunnen krijgen.
De landrover is dus bij de garage gebleven. Ze waren het er toch wel mee eens dat het zo niet goed werkte.
En zo waren we om 15.30 onderweg, hadden precies een uur om de judo spullen en bieb boeken thuis op te halen en naar school te gaan.
Geen bezoek aan het ziekenhuis. Geen landrover. En een hele middag eigenlijk voor niks met zijn tweeen op pad geweest.
Toen wij in het begin in Frankrijk woonden baalden we van dit soort acties. Maar nu, ach , ik had er eigenlijk al rekening mee gehouden dat er wat mis zou gaan.
Het is jammer dat wel maar we zien er wel weer de humor van in. Boos worden heeft toch geen enkele zin. Een typisch Franse slag actie (van de garage deze keer.)
Maar we kunnen de landrover momenteel wel goed gebruiken.

Onze productiviteit heeft dus fors geleden. uiteindenlijk 3 middagen en een ochtend verloren.

Morgen heeft Julius weer een van zijn beruchte Judo wedstrijden. Het is in Pierre en Bresse 1,5 uur rijden hier van daan. Waarschijnlijk moeten zowel Pierre als Julius in totaal 5 minuten op de mat vechten. Gelukkig heb ik de vorige keer gereden , deze keer neemt de moeder van Pierre de honneurs waar.

Carnaval
De kids hadden vorige week zaterdag carnaval.
Alle kinderen van de lagere school en kleuter school kwamen op zaterdagochtend verkleed op school. Na wat spelen zijn ze in optocht naar het bejaardenhuis van Couches gegaan om zich te showen voor de bejaarden. Dan naar het gemeentehuis waar iedereen taart, drinken etc kreeg. Toen naar school terug en dan het leukste van de ochtend.
Confetti oorlog. Alle kinderen krijgen een zak confetti en mogen elkaar buiten op het speelplein bekogelen.
David en Julius waren piraat. Annabelle was deze keer een cowgirl inclusief paard wat je aantrekt. Afgelopen jaren was ze altijd prinses.
Het is een jaarlijks terugkomend ritueel maar het blijft hartstikke leuk.


Theo, Pierre en Julius

Annabelle en Julius


En Jaaaa
We hebben eindelijk de enquete binnen gekregen voor ADSL.
Het was een simpel papiertje met wat simpele vragen zoals:
heeft u een computer thuis.
heeft u jonge kinderen die de computer zouden kunnen gebruiken
bent u bereid een abonnement te nemen

In Nederland zouden dit soort vragen volledig achterhaalt zijn maar hier echt niet hoor.

Maar die eerste vraag is toch misschien het probleem. Onze gemeente bestaat voor een gedeelte uit ouderen die de computer maar een eng ding vinden.
Er zijn ook heel veel ouderen en gezinnen die gewoon geen computer thuis hebben.
Dus nu hopen wij nu maar dat er toch genoeg mensen in de commune ADSL willen want wij willen erg graag af van het telefonisch inbellen.
En dan heb ik het nog niet eens over de ontzettend langzame computer.
Ik ben benieuwd. AFgelopen zaterdag heb ik de enquete persoonlijk afgegeven bij het gemeentehuis van St Martin de Commune.
Het is nu afwachten. Maar..... zei de secretaresse het is een heleboel werk om de enquettes te verwerken dus het duurt wel even. (ik geloof dat het er een stuk of 40 waren met in totaal 6 vragen.)
Hoe dan ook, de kreet ´het duurt even´ kennen we............ Wie weet hebben we ergens in 2008 ADSL

Dit is Frankrijk op het platteland en ............ we vinden het prima.

Fijne avond.
Jitt

Nieuws 2024
Nieuws 2023
Nieuws 2022
Nieuws 2021
Nieuws 2019
Nieuws 2018
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007