Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion Française


Kleurverf, buizentrucs en verkiezingen (1)

15/03/2008
Hallo allemaal,

De planning van Annabelle haar kamer was 8 februari, dat hebben we niet gehaald en sindsdien zijn de uren die we aan haar kamer werken met stip gedaald.
We werken namenlijk in de winter ongeveer 6 weken aan ons huis en daarna is het weer werken aan alle andere gebouwen en landgoed.
Het schiet daardoor natuurlijk niet op.
Inmiddels heb ik wel alle randen afgekit, deuren geschuurd en geplamuurd, laatste stukken steen schoongemaakt met een staalborstel en alle muren in de Flevopol gezet ( een soort voorstrijkmiddel). Matt heeft alle opdek electra gesloopt en alles op de verschillende plaatsen in de muur weggewerkt en gestuucd.
Waarschijnlijk wordt het nu dit weekend verven.
De hele kamer wordt op verzoek van Belle wit met 1 wand , fel/fris groen. Een soort groen wat je ziet als de planten net beginnen uit te lopen.
Het werken in haar kamer blijven nu allemaal verloren uurtjes, maar het gaat nog steeds door.

Vorige week hebben we de kleur laten mengen bij de bouwhandel en ook dat ging niet zonder slag of stoot terwijl we zo weinig tijd hadden.
We hadden 2 kinderen extra op woensdag omdat die geen oppas hadden. Zo zijn we dus met 5 kids naar de bouwmarkt vertrokken.
Ze hadden nog 1 bus satijn muurverf waarbij je verf kon mengen. Het apparaat hoort daarbij gaatjes te perforeren in de deksel en dan de verf toe te voegen.
Bij ons niet. De machine weigerde gaatjes in de metalen deksel te maken. Na eeuwig getut besloot de beste man om de melding op het scherm (er zijn geen gaten geperforeerd) te negeren en gewoon door te gaan, ook al zeiden wij voorzichtig dat het misschien geen goed idee was. Alle kleurstof kwam op de deksel, langs de bus, een puinhoop.
Wat schaapachtig zei hij dat hij dit niet had verwacht en dat hij achter de bus zou gaan schoonmaken omdat dit de laatste bus was.
Twee man sterk vertrokken ze en kwamen met handen onder de kleurstof terug met een geopende bus. Toen de kleurstof er weer bij en in de kantel machine om goed te laten mengen. De deksel zat echter niet helemaal goed dichtgeplakt. Resultaat was een pot verf ingepakt in 3 plastic zakken vanwege de druipende randen, wel de goede kleur. Deze actie heeft ons een uur gekost die we niet hadden omdat we gasten binnen kregen en volop moesten koken.
Maar.......... we hebben verf en we konden er zeker de humor van inzien.

Sinds zondag hebben we weer hulptroepen, een goede vriend van ons met een vriend.
Project? Onze septic tank. In 2006 hebben we een heel nieuw systeem aangelegd voor de chambres d´hotes en de toekomstige gite. Met de capaciteit van de tank hebben we toen rekening gehouden dat ons huis ooit ook op deze tank aangesloten moest worden.
Hij werkte toen nog goed.
Als we toen hadden voorzien dat dat ´ooit´ zo snel zou komen hadden we toendertijd ook voor ons huis wel actie ondernomen.
Ons septic tank systeem werkte niet goed meer en het werd hoog tijd om ons aan te sluiten op het nieuwe systeem.

Een klus want we moesten 80 meter buis met allemaal T stukken gaan leggen.
Van de zijkant van ons huis richting de tank bij de poort.
Er moest een geul komen dwars door de grasvelden, het rozenperk, de stalgoot, het grind, langs bomen met wortels en met als handicap grote stukken rots in de grond.
Kortom een heleboel werk.
Vorige week hebben we alle spullen gehaald en een kleine buldozer van 1 ton besteld bij het verhuurbedrijf in Autun.

De mannen hadden een vernuftig systeem bedacht om de grasmat te snijden, zodat we ze na het werk weer als een soort plaggen terug konden leggen.
Een oude ploeg werd uit de schuur geplukt, een metalen kruiwagen werkte als een soort stuurmiddel en de landrover met lier zorgde voor de trekkracht.
Tot mijn verbazing werkte het systeem prima. Door 2 maal in verschillende richtingen de grasmat door te snijden werd het gekanteld daarna sneden ze ze doormidden zodat ze ook te tillen waren. en zo konden ze de plaggen apart leggen. Het was een erg leuk gezicht.


De ploeg uit de schuur waarvan een van de handvaten al snel eraf brak vanwege het vele houtrot. Aan de voorzijde de ongekeerde metalen onderstel van een kruiwagen die we heel vaak gebruiken voor dit soort trucjes.
De lier zorgde voor de trekkracht en zie daar een prachtige geul met plaggen graszoden. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat het zou lukken.


Dat was maandag. Maandag aan het eind van de middag gingen ze met de aanhanger de buldozer ophalen.
Het was een ´schattig´ mini buldozertje van 1 ton, met verschillende bakjes en veel hendels.
Maar Rogier en Henk wisten er goed mee overweg. Matt niet, die is op zo een ding motorisch gestoord.
De bedoeling was dat we in 1 dag alle sleuven zouden graven, een gat voor een ontvettingsbak ( voor onze keuken) zouden ingraven, buizen leggen en alles weer dicht maken.

Het weer was verschrikkelijk slecht, het regende veel en daarbij waaide het heel hard, de mannen zagen er niet uit, in regenpakken onder de modder.
Toch gingen ze na de lunch of koffie weer zo het prut weer in.
Om de schade te beperken hadden ze langs de te maken geul een brede rand van afdekplastic neergelegd.
Het buldozertje reed over planken en de grond ging op het afdekplastic. Misschien nu extra werk maar straks zou er minder te zien zijn van al dit geploeter.


graven richting ons huis, zeil voor de grond
rechts liggen de plaggen. buizensysteem richting het rozen perk


buizen op afschot leggen


de planken waren voor het buldozertje, zodat die niet alles kapot reed

Nieuws 2024
Nieuws 2023
Nieuws 2022
Nieuws 2021
Nieuws 2019
Nieuws 2018
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007