Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion Française


Oude ruimte keuken is nu extra kamer

12/04/2013
Hallo allemaal,

Terwijl ik vanavond (vrijdagavond) aan onze grote tafel dit bericht schrijf , liggen de plinten voor de ´chilroom´ (zoals ons nichtje Meike de ruimte voor onze kids gedoopt heeft) op tafel te drogen.

In deze ruimte was onze oude keuken; de hele ruimte is kaal geweest; natuursteen hebben we tevoorschijn gebikt; electra aangelegd; een muur gesloopt; een muur met orangerie deuren weer opgebouwd; een natuurstenen schouw gebouwd inclusief tegelwerk, waar nodig gestuucd, geschilderd, eikenhout vloer gelegd, op kleur gemaakt en dan al het detail werk nog gedaan.
Met heel veel dank aan Dad, Jan Paul en Patrick die geholpen hebben in de verschillende werkzaamheden van dit projecthet uitzicht vanaf mijn nieuwe kantoor plek, daar wordt je best blij van.
Zelfs al heeft het al 2 dagen continue geregend................Het zicht vanaf de nieuwe keuken (ons voormalige kantoor)
We zijn hardstikke blij met de ijzeren orangerie deuren die we bij een oude bouwmaterialen bedrijf hebben kunnen aanschaffen.
Na heel veel wikken en wegen hebben we besloten om in de deuren melkglas te zetten
Het betekent wel dat er dan per ijzeren deur ongeveer 30 kilo qua gewicht bij komt.
En hoe test je dat uit ?
Door onze jongste zoon David (die rond de 33 kilo weegt) te vragen in de deuren te klimmen en dan de deuren open en dicht doen en dan kijken of er iets klemt en zowiezo kijken of ze nog open en dicht te doen zijn.
En dat lukt ! David blij dat hij van de deur af kon klauteren, wij blij dat de deuren en de nieuwe muur het gehouden heeft. We durven het aan.Vanaf de chill room zicht op de keuken met de ijzeren deuren dicht.
De kamer is bedoelt voor onze kids. Nu dat ze ouder worden is het fijn dat ze een eigen af te sluiten ruimte hebben als wij table dhote serveren voor onze gasten;

Door melkglas in de deuren te zetten, zijn ze niet in het zicht
En ze kunnen zelf kiezen; de deuren open of dicht

Overigens moeten we de 2.70 meter hoge ijzeren deuren met de landrover naar Chalon sur Saone brengen. Daar is een gespecialiseerd bedrijf die de ramen helemaal precies pas gaat maken, een preciezie werk omdat ze uit rond 1800 dateren en natuurlijk niets waterpas is. Sterker nog het ijzerwerk is hier en daar wat verbogen.
Afspraak is de ene dag de deuren brengen; de volgende dag ophalen.
Matt gaat de ruiten met silicone in de deuren zetten, dan heb je minder kans op glasbreuk
Het ijzerwerk gaan we niet schilderen, we vinden het zo mooi.


Een klein leren bankje en fauteuil die erg lekker zitten.


Vanaf de keuken het zicht op de ruimte, achterin is nu mijn bureau.
De kids kunnen er ook hun huiswerk maken.De schouw, gemaakt van natuursteen van de ruine naast ons huis
De grote natuurstenen platen achter en onder de kachel waren nog over van de vloer van het jachthuis. Kortom veel arbeid, geen kosten.
Achter het kamerscherm hangt een tv. Het kamerscherm is een familie stuk van Matt, niet dat Tiger onze kater er wat van aantrok.
Op de eerste dag dat het kamerscherm er stond, klom/sprong hij er al op. Op het wiebelige kamerscherm moest hij zich, omdat hij te dik wordt, even verplaatsten; had daardoor gelijk al de eerste 2 kleine scheurtjes in het (hele oude ) doek gemaakt Ach het zij zo.

Al het schoonbikken van het natuursteen in de verschillende ruimtes is mijn werk geweest, monniken werk wat ik op elk moment aan kon werken of mee kon stoppen, het resultaat zijn we blij mee.Vanmiddag kwam eindelijk het zonnetje weer door en dan merk je pas hoe een heerlijke lichte ruimte het geworden is.

Het plafond is matt glans wit, al met al waren er 3 lagen nodig om het goed te laten dekken.
De wanden zijn offwhite (kant en klaar RAL9010) met daarna door ons een paar druppels oker geel en zwart erbij. Een eigen mengsel waardoor het afwijkt van het wit van het plafond.Onze katerTiger en poes Floortje hadden hun slaap en eetplek in mijn voormalige kantoor , nu dat de keuken daar geplaatst is moesten ook zij verhuizen naar de chillroom.
Matt heeft de vensterbank van marmer gemaakt afkomstig van de zolder van het kasteel. We hebben nog veel losse platen liggen en zo af en toe gebruiken komen ze goed van pas. Een ochtend slijpen en op maat maken en de vensterbank was klaar.

De kids hebben nu een gezellige, warme, lichte ruimte waar ze wanneer ze willen zich volledig kunnen terugtrekken.
De begane grond is door het omgooien van ruimtes een stuk groter geworden

Missie bijna klaar , maar goed ook want het seizoen is begonnen.


En tenslotte:
Na alle regen wordt het vanaf morgen prachtig weer met voor de hele volgende week rond de 20 graden !!!!!


Matthew & Jitske

Nieuws 2024
Nieuws 2023
Nieuws 2022
Nieuws 2021
Nieuws 2019
Nieuws 2018
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007