Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion Française


Het sneeuwt grind

23/03/2008
Hallo allemaal,

Vanochtend werden we verrast met sneeuw.
De paarden vonden het heerlijk en waren volop aan het spelen. Na een paar uur was de sneeuw weer weg en konden de veulens naar de andere weide.
Voor zondag en maandag wordt er nog meer sneeuw verwacht. We zullen het zien. De kids hebben heerlijk de gesleed vanochtend.Weer een drukke week achter de rug.

Een echte grote Bulldozer deze week.

Zondag belde Benny (monsieur Benoit) om te vragen (eigenllijk mede te delen) dat hij maandag ochtend zou komen en dat de eerste vrachtwagen rond 8.00 uur bij ons zou zijn.
Per vrachtwagen kwam er gemiddeld 8 ton grind binnen. Het grind is een stuk grijzer dan dat we al hadden liggen waardoor we onze plannen aan moesten passen.
In eerste instantie zouden we namenlijk op de binnenplaats, parkeerterrein geen grind laten storten. Het verschil in kleur met de rest van de wegen was echter te groot.

Het grind komt van de carriere (steengroeve) tussen Nolay en Autun. Alle steengroeves hier in de regio vallen onder het zelfde bedrijf en geven verschillende kleuren steen.
Daarnaast kan de kleur per week verschillen. Belangrijk dus om nu alles in een keer te laten doen en dat betekende dus ook de kleine paadjes bij de chambres d´hotes. Kortom alles. Ook hebben we een 3 ton reserve stapel laten storten in de buurt van het parkeerterrein. Zo kunnen we nog wat aanpassen in de toekomst zonder dat we kleurverschillen hebben. Het was al weer 4 jaar geleden dat alle paden aangelegd werden. Nu waren ze helemaal platgereden, er kwam onkruid doorheen kortom de laag werd te dun.

Het resultaat was dat de bulldozer 2 hele dagen aan het werk was om in totaal 106 Ton grind te verspreiden. Monsieur Benoit tut met zijn machine. Helemaal niet erg want daardoor doet hij zijn werk heel goed en we werken met hem elk jaar wel een paar dagen. We werken met hem per klus, altijd gezellig en altijd zoveel resultaat.

Het betekende wel dat wij 2,5 dag buiten bezig waren en niet aan Annabelle haar kamer werkten.
Want planten moesten worden gered uit perken op de binnenplaats, stenen randen opnieuw gelegd, details uitharken waar hij niet met zijn machine bij kan en beslissingen maken hoe, waar en wat we willen en het was koud ! We hielden nog even ons hart vast want de vrachtwagen zakte fors weg op de plaats waar we vorige week een geul door het grind pad hadden gemaakt.
Matt zag de bui al hangen dat hij daar de boel weer moest open halen en een deel buis vervangen.
Gelukkig hadden we een goede test case. David maakt stevige grote poep (om het maar even plat te zeggen). Laat hij nou net op de wc zitten nadat de vrachtwagen weg was.
Matt ging helemaal naar het inspectie luik en ik ging een aantal keer doortrekken zodat Matt kon zien of deze zware jongen daadwerkelijk de 80 meter goed zou afleggen.
Gelukkig hij kwam langs bij Matt, dus geen breuk in de net aangelegde buis.


lossen van de zoveelste vrachtwagen,14 in totaal


de paardjes waren niet in de stress, Troy kwam zelfs elke keer dicht bij het hek kijken


Een van de extra werkzaamheden was het uitgraven van de paadjes naar de poorten rechts en links van de duiventil.
Elke zomer staat het gras en onkruid daar een halve meter hoog en komen we er niet aan toe om er wat aan te doen.


pad aan de rechterzijde van de duiventil, bij de paardenstallenaan de linkerzijde was het nog een rommeltje ook daar in de zomer altijd veel onkruid; voor ons een dag scheppen met een schop, voor monsieur Benoit een half uurtje graven en daarna grind storten


het perk is aangepast, zodra het beter weer is wordt het aangeplant met kruiden en aardbeienplanten omdat het zo lekker dicht bij huis is en goed beschut

Nieuws 2024
Nieuws 2023
Nieuws 2022
Nieuws 2021
Nieuws 2019
Nieuws 2018
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007