Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion Française


Vondeling

28/06/2013


Ontbijt gisterochtend;
Het weerbericht voor de aankomende week volop zon en rond de 28 graden
De dierenperikelen gaan maar door.
Duchesse, onze Leonberger, is fors afgevallen ondanks dat zij op speciaal diabetis voedsel is gezet.
Afgelopen vrijdag hadden we weer een afspraak bij de dierenarts, ze is 4 kilo afgevallen in 4 weken tijd. Het is niet te wijten aan de suikerziekte omdat na bloedonderzoek bleek dat ze goed reageert op haar speciale brokken. Het goede nieuws is dan ook dat we geen insuline injecties hoeven te geven en ze zelfs weer een oud stuk stokbrood mag. Maar ja ze is wel erg mager.
3 veeartsen hebben haar nagekeken en alledrie kwamen ze tot de conclusie dat waarschijnlijk haar hart niet goed functioneert waardoor al haar energie op gaat aan het rondpompen van bloed . Het is een ´grote honden kwaal´ die als het goed is met medicijnen goed te behandelen is, ze zou in iedergeval binnen 2 tot 3 dagen meer energie hebben en haar gewicht zou toe moeten nemen
We hopen het maar want we willen haar nog graag een tijdje bij ons houden.
Maar we maken ons terecht echt zorgen

En dan................ er is weer een vondelingetje gearriveerd.

Het is een heel verhaal.
Annabelle heeft een vriendin van paardrijden die in St Sernin du Bois woont, ongeveer 20 minuten bij ons vandaan
Zij had een mini poesje op de weg gevonden maar er was geen mama poes of andere kittens te vinden. Niemand in het dorp miste een mini kitten. Afijn dit gebeurde vorige week zondag ochtend, het poesje werd op Twitter en Facebook aangemeld, niemand wilde haar komen ophalen .
De moeder van de vriendin van Annabelle weigerde het poesje te houden en wilde het eind van de dag weer terug op straat zetten terwijl de kitten ongeveer 4 a 5 weken oud is. Overleven zou ze niet, zou het niet van de honger zijn dan zou het wel zijn dat een buizerd of vos haar zou pakken. Ze is voor 95 procent wit dus makkelijker te vinden kan haast niet
Nou ja eind van de middag gingen wij overstag en hebben haar opgehaald, en gelijk bij goede vrienden geitenmelk opgehaald omdat dat beter verteerbaar is.
En zo zaten wij vorige week zondag avond met een minipoesje die, die onder de vlooien en een te dik buikje had (wormen dus)


op kraamvisite bij minipoeske


We hadden gelukkig experts in de chambres d´hôtes die zelf katten fokken, minipoesje kreeg een ontwormingskuur en werd behandeld tegen vlooien.
We hadden nog een metalen bench in de schuur staan van toen Duchesse nog pup was, dat is nu een tijdelijke minipoes babykamer met mandje, kattenbakje, kruik en speeltjes. Maandag ochtend was ze al door de smalle tralies heen gekomen,Sofie onze hulp vond haar bij Duchesse, die was haar helemaal aan het schoonmaken. Gelukkig was Nappie niet in huis want die vind het allemaal nog maar erg spannen en wordt helemaal hyper als hij haar ziet. Matt heeft overal oplossingen voor zo ook voor dit probleem. De hele bench is ingepakt in stuuc gaas waardoor ze er echt niet meer uit kan.

Inmiddels zijn we een week verder en het gaat goed met minipoesje. De bedoeling was dat we haar in de tijdelijke opvang zouden hebben, maar ook Matt is gezwicht voor het brutale, nergens bang voor kleine dondertje, ze is geadopteerd door Annabelle en minipoesje heet nu Jackie.
Ze is 95 procent wit met een grijs gemeleerde staart en en paar grijs gemeleerde vlekjesDuchesse is helemaal in haar element en gedraagt zich als een bezorgde moeder. Ze ligt naast de bench en mag haar af en toe schoonmaken
Jackie mag nu in de chill room loslopen, de deur naar de kamer kan dicht en we hebben plastic gespannen in de grote orangeriedeuren. Zo heeft ze een veilige speelruimte. Ze speelt 1.5 uur, krijgt haar geitenmelk en slaapt vervolgens 5 tot 6 uur, we hebben er gewoon tijdelijk een baby bij

Floortje (onze volwassen poes en Tiger (onze kater) moeten nog wennen en ook Vivaldi (onze kruising Sint Bernhard/mix) vraagt ziich duidelijk af of het wel nodig is dat er weer zo een poezending in huize Poventud bij komt.

Jackie doet het goed, is nergens bang voor , ontzettend speels en erg klein.

Mede dankzij extra hulp van onze oom hebben we in mei en juni een heleboel timmerklussen af kunnen werken.Nog even een foto van de nieuwe extra slaapruimt op de bovenverdieping van het Jachthuis. Het Jachthuis is hierdoor te huren voor 2 a 3 personenNieuws 2024
Nieuws 2023
Nieuws 2022
Nieuws 2021
Nieuws 2019
Nieuws 2018
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007