Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion Française


Eindspurt met het jachthuis

16/05/2011
We zijn volop bezig met de renovatie van het vrijstaande jachthondenhuis dat midden op het landgoed met prachtig uitzicht op ons meer is gesitueerd.
Een groot stuk terrein met houten terras en buiten een houtgestookte hottub zorgen voor een heerlijk vakantie gevoel

Het wordt een luxe afgewerkt, ruim bemeten huis (140m²), geschikt voor 2 personen, met prachtige originele details zoals gewelfde plafonds en een stenen schouw uit de 14e eeuw. (het restauratie traject is te lezen in vorige nieuwsbieven)

Vanaf JUNI 2011 zal het Maison de Brenet, zoals het jachthuis officieel heet,

beschikbaar zijn voor de verhuur.


Het jachthuis staat nog niet officieel op de website vermeldt, de verhuur is per week. Voor meer informatie verzoeken we u onze contactpagina te bezoeken.

Nog snel een kort bericht over het jachthuis.
De eindspurt is begonnen want vanaf zaterdag 21 mei is het jachthuis in de verhuur.

Met extra hulp van vrienden hebben we zo veel kunnen doen.

Een korte foto impressieIn het lagere gedeelte van het originele jachthuis zijn de dubbele eikenhouten deuren en raampartijen geplaatst. Het vormt een mooi geheel.We zijn begonnen met de basis leggen van het terras.
Daarna wordt er 50 m² planken gelegd, de SourceduBois (de houtgestookte hottub) wordt dan omgeven door hout .en ook Kristel, onze nicht kwam helpen.
Zij is benoemd tot oppervoeger van de vloeren. Ik denk dat ze 80 procent heeft gedaan van het hele oppervlakte.de zwaar aangetaste oude deur (1810) van de badkamer naar de slaapkamer.
De andere zijde is best goed en stoer waardoor we besloten hebben om hem toch maar op te knappen. Mijn klus, want ik vul het tig keer met Epoxy hars Matt kan er slecht tegen. Inmiddels is hij na klaar om af te lakken.de prachtige wastafel voor het toilet.
Het stuk marmer erboven komt uit het kasteel.In de gang/entree bevind zich het toilet en de meterkast.
De wand is is 1 x in de botenlak gezet, nog 1 maal schuren en dan voor de laatste keer aflakken. De eiken deur blijft zo, hij is 2x in de olie gezet.Er zijn wonderen verricht met de vloer van de slaapkamer. Er is een ondervloer gemaakt, daarna is de eiken vloerplanken tot aan de badkamer in 1 dag gelegd en 2x in de olie gezet. Vervolgens konden de eerste meubels in de slaapkamer.de spanten in de slaapkamer komen nu nog mooier uit omdat de wanden gestuucd en geverfd zijn.een van de oeuil de boeufs, ronde Bourgondische ramen in de slaapkamer met zicht op het kasteel. Het andere ronde raam heeft zicht op het meerEn ondertussen draaien we met veel plezier de chambres d´hotes.
Hebben we loslopende paarden, die kwijt raken in het bos omdat de omheining eigenlijk niet meer goed genoeg werkt.
Lopen er koeien van de buurman op het terrein.
Proberen we onze kleine Nappie, de gevonden teckel, op te voeden wat deels lukt
En helpen de kinderen mee met van alles en nog wat.
Hebben de kids heel veel extra training voor het kampioenschap van de Bourgogne voor voltige (acrobatiek te paard).

Kortom genoeg te doen.


Hartelijke groet,
Matthew & Jitske

Nieuws 2024
Nieuws 2023
Nieuws 2022
Nieuws 2021
Nieuws 2019
Nieuws 2018
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007