Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion Française


Heggen scheren en verhuizing

11/04/2008
Hallo allemaal,


grote velden van bosanemonen, o.a bij het meer


Het blijft aan de koude kant, maandag ochtend hadden we kleine sneeuwvlokjes en was het waterkoud.
Maar zodra de zon door komt weet je dat het voorjaar is.
Niet dat we dat de afgelopen 2 dagen hebben gemerkt want het heeft sinds dinsdag avond aan een stuk geregend.
Ook voor morgen is het nog niet best, ik wordt er niet blij van maar door de regen werken we niet buiten en slaapt Annabelle vanavond voor het eerst in haar nieuwe kamer.

We hebben het druk gehad met de chambres d´hotes, maar toch is het gelukt om een groot deel van de heg te snoeien. Een groot deel want daarna gooide de onophoudelijke regen roet in het eten.
Ik heb de heg gisteren nog even uitgestapt: 155 meter ! Matt heeft de voor een groot gedeelte 3 meter brede heg aan de bovenzijde met de kettingzaag gesnoeid, zeg maar gehalveerd.
Zwaar werk voor hem. Alle takken hebben we opgestapeld op de landrover en bij de brandstapel gebracht. Ook hiervoor geldt, nog niet opgestookt vanwege de regen.
Nu schijnt het weer morgen eindelijk beter te worden. Als dat zo is gaan we morgen een paar uurtjes de zijkant van de heg aanpakken (de zijde van de weide) en stoken en dan zouden we in theorie de klus geklaard moeten hebben. We zullen zien of het gaat lukken, we kunnen namenlijk niet de hele dag aan het werk zijn omdat we ook koken voor onze gasten.


Als je de oprit oprijdt, net voordat je de poort binnengaat is aan de rechterzijde het begin van deze haag die nog nooit gesnoeid is. Alleen aan de zijde waar het pad is houdt Jean Noel, onze buurman het bij met zijn grote machine. De rest van het werk is aan ons. De oude hekwerken die in de haag zaten hadden we van de winter al weggesloopt.


Als je goed op de linkerfoto kijkt zie je een piepklein rood stipje, dat is Annabelle met Julius aan het begin van de heg, 155 meter verder op.
De rechter foto laat duidelijk zien hoeveel eraf gaat. Vooral als je kijkt naar de tweede paal en dat vergelijkt met de foto erboven.Al de dikke takken zijn al afgevoerd, nu moeten alle normale takken die doorgezaagd zijn, uit de haag getrokken worden. Een rotwerk want het barst van de gemene stekels.
Daarnaast zijn de bramen struiken in de haag ook goed vertegenwoordigd.


En dan de bovenverdieping bij ons.
Ik heb even een slordig schetsje gemaakt van hoe het was en hoe het nu is geworden.

Tekening boven
J = Julius zijn kamer, die hebben we vorige zomer gerenoveerd omdat we toen een bijennest tussen de balken hadden. De houten vloer moet er overigens nog wel in.
D en A = hier sliepen David en Annabelle gezamenlijk, deze kamer is al ooit gestuucd en voorzien van nieuw electra maar voor de rest is het nog een rommel. De vloer is deels oude losliggende rood geschilderde tomettes met deels egaline er over heen en stukjes gestort cement.
1 = was de logeerkamer, tegenwoordig is de nieuw gebouwde logeerkamer boven het schuur gedeelte achter ons huis.
2 = was de wasruimte waar wasmachine, droger en 2 grote kasten in stonden. Inmiddels hebben we een prachtige veel grotere wasruimte naast de nieuwe logeerkamer gebouwd. De trap naar de zolder liep voor een deel door deze ruimte heen waardoor het raam helemaal niet open kon.

Nieuwe situatie, tekening onder
J = natuurlijk nog hetzelfde.
D = dit wordt David zijn ´zee kamer´. Vandaag hebben we Annabelle voor 90% omgezet naar haar nieuwe kamer. David slaapt vannacht in een opklapbed omdat zijn botenbed in de opslag in de schuur staat. Vanaf morgen gaat hij naar onze slaapkamer verhuizen omdat we gelijk doorgaan met zijn kamer. Het is toch prutweer en dan kunnen we maar beter zoveel mogelijk binnen doen.
A = We hebben de trap naar de zolder in zijn geheel gesloopt, hij was slecht en omdat we in het verlengde van ons huis het schuurgedeelte gebruiken is het niet nodig om de zolder te gaan gebruiken. Doordat de trap weg is kan het raam daar open. De muur tussen de logeerkamer en de oude wasruimte hebben we gesloopt. De deur naar het oude wassruimte hebben we aan de gang zijde in zicht gehouden en aan Annabelle haar kant weggestuucd. De ruimte waar eerst de trap was hebben we opgedeeld in 2 kastruimtes. 1 ruimte vanaf de gang met groot hanggedeelte voor onze kleding.
Vanuit Annabelle haar kamer hebben we met een oude staldeur een soort inloopkast gemaakt met daarbij ook in de uiterste hoek een boiler.

Kortom het was niet alleen Annabelle haar kamer renoveren maar een verbouwing van meerdere ruimtes tegelijk.
Ondertussen zijn alle ruimtes klaar. Bij Annabelle moeten we nog bij de ramen het een en ander schilderen, vensterbanken plaatsen ed. Dat gaan we deze week doen.

Ondertussen gaan we beginnen met het schoonbikken van de grote blokken steen om het raam en de deurpost van David zijn kamer. Want ook David wil de zogenaamde ´Freddy Flintstone´ muren met de grote blokken. En dan zo snel mogelijk afmaken en de eikenvloer er in. We hebben een goede stok achter de deur want hij slaapt vanaf morgen in onze slaapkamer en die periode willen we zo kort mogelijk houden.

De kamer van Annabelle is vooral vrolijk geworden met daarbij antieke meubels, een leuke combinatie.
Vorige week heb ik de gordijnen genaaid, ze moeten nog op lengte gemaakt worden, ga ik van het weekend doen.
Ook zijn we dinsdag naar IKEA geweest om kastsystemen te kopen voor de inloopkast van Annabelle achter de staldeur.
Haar huidige kast wordt voor David zijn kamer want David zijn kast wordt te klein.
Vanavond hebben we een aantal kussens gekocht en nu wordt het verder detailwerk.
Alles wat in haar kamer ging moest uitgezocht zijn. Annabelle is namenlijk een chaoot en bewaard alles. Maar vandaag kwamen we er goed uit.
Ze heeft heel veel opgeruimd, we hebben veel weggegooid en veel klaargezet om weg tegeven, met als resultaat een heel opgeruimde kamer. Of het zo blijft, we zullen het zien.
De foto´s van haar kamer volgen morgen want op de lens van het fototoestel zaten vlekken waardoor de foto´s niet mooi zijn.

Uiteindelijk hebben alle kids de afgelopen 4,5 jaar in alle 4 de kamers geslapen, chaotisch is dat.
De toekomstige kamer van David is aan de kant van de binnenplaats.
Hij is dol op de zee, schelpen en alles wat daarbij hoort, hij krijgt dan ook een zeekamer.
Zijn bed is al in de vorm van een boot op steigers. Hij krijgt een blauwe muur (dezelfde kleur als de algemene ruimte op de begane grond) en een eikenhouten vloer.

De kids hebben deze week en volgende week nog vakantie en zijn volop aan het helpen. David gaat morgen beginnen met het schoonbikken van de stenen en hij is al druk bezig om zijn schelpen verzameling uit te zoeken.


De afgelopen weken zijn we naar 2 grote beurzen geweest.
In Dijon de beurs over alles wat met huizen te maken heeft, van verwarmingssystemen, zwembaden, tot houten trappen, daken en verzin het maar.
In Lyon was de beurs over hout. Houten vloeren, houten chalets, hout behandelen enz.
Allemaal nuttige informatie ivm met de gite (het huidige hondenhok).
Door deze bezoeken zijn we er steeds meer van overtuigd dat het plan wat Matt nu als definitief plan heeft gemaakt ook daadwerkelijk klaar gemaakt kan worden voor de bouwvergunning. Het ontbreekt ons echter momenteel aan tijd. Eerst zullen we een aantal werkzaamheden af moeten maken anders blijft alles maar half afgemaakt liggen.

Troy is afgelopen maandag 1 jaar geworden.
Van een vrij humeurig veulen wat niets gewend was is hij in de paar maanden dat hij bij ons is uitgegroeid tot een vriendelijke, ontzettend nieuwsgierige, bruisende jaarling.
Een goede aanwinst en net als Titan groeit ook hij als kool.Afgelopen week hebben we als het goed is voor de laatste keer deze winter bij Maison Rouge hooi opgehaald.
Maison Rouge is het kleine boerderijtje bij het begin van de D43 vanaf Couches gezien.
Monsieur stelde ons voor om van de zomer als hij gaat hooien, gelijk een aantal karren bij ons af te leveren.
Waarschijnlijk hebben we ongeveer 300 tot 350 balen hooi nodig die we op de hooizolder boven de stallen gaan opbergen.
Het moet daar dan nog wel opgeruimd worden, die klus stond niet op onze prio maar zal tegen die tijd boven aan de lijst komen te staan.
Er ligt namenlijk nog erg veel oud stro want of afgevoerd moet worden naar de vuilstort of opgestookt moet worden (allebei veel werk).

Ook zei hij dat als we te kort weidegrond hadden, we de veulens wel in een van de weides gratis bij hem mochten zetten.
Het is niet nodig maar wel fijn dat het aangeboden wordt.

Het was trouwens wel leuk. We hadden de balen hooi in de paardentrailer geladen en ik liep nog even naar het woonhuis om te betalen.
Sta ik daar met het geld afgepast en wel in mijn handen. Wat zegt de beste man. ´Ach dat hoeft toch niet meteen, waarom kom je morgen of overmorgen niet langs om te betalen. Dat is toch ook prima´. Ik voelde me bijna bezwaard dat ik toch gelijk wilde betalen, want dat is qua tijd toch echt efficienter.
Waarop hij nog melde ´De volgende keer betaal je gewoon wat later hoor´.......
Zaken doen op zijn Bourgondisch, het is allemaal veel gemoedelijker.

Dat was het even.
Morgen volgen de foto´s van Annabelle´s kamer.
Ze is zo beretrots, echt leuk !

Jitt

Nieuws 2024
Nieuws 2023
Nieuws 2022
Nieuws 2021
Nieuws 2019
Nieuws 2018
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007