Nederlandse versieEnglish version

Château de Digoine

Deutsche Versionversion Française


Een rare week

01/04/2008
Hallo allemaal.

We begonnen met sneeuw in het Paasweekend


een mooi laagje sneeuw wat we de hele winter nog niet gezien hadden


sneeuwpret voor de kids ...


... en paardjes die het naar hun zin hadden


Het was qua weer een rare week.
In het paasweekend hadden we sneeuwbuien en hagel en konden de kids daadwerkelijk zondag en maandag (2e paasdag) sleëen.
Raar hoor, want de hele winter hebben we geen sneeuw gehad, hebben de kids geen skipak aangehad en afgelopen weekend moesten alle spullen weer tevoorschijn gehaald worden. Het was wel guur weer maar de kids hebben genoten.

Daarna is het gaan regenen met hagelbuien en pas sinds donderdag is het weer boven de 4 graden gekomen.
En.......... zaterdag zaten we met t-shirt aan buiten koffie te drinken.
En vanochtend at onze groep gasten die hier een week zijn buiten aan de picknicktafels, het voelde echt als voorjaar !

Al met al is de natuur laat dit jaar, heel langzaam zie je sinds een paar dagen dat er groene puntjes aan de bomen komen.
De bollen komen uit de grond en ohh wat moeten we nog veel doen om het landgoed klaar te hebben voor de zomer.
De heg bij de weide van het meer moet nodig aangepakt worden. Vijf jaar lang hebben we er niets aangedaan.
Inmiddels ben ik tussen de bedrijven door aan de weide zijde alle veel te lange zijtakken aan het wegsnoeien. Ik ben op de helft en het resultaat is groot. Het scheelt over de hele lengte van de heg gewoon twee meter. Matt en ik gaan samen de bovenkant aanpakken met kettingzagen en daarna moet de hele boel opgestookt worden.
Als dat allemaal klaar is hebben we weer een stuk onderhoud ingehaald. We hadden deze week hier wat meer tijd aan willen besteden maar Matt is niet fit.
Hij hoest en proest, ziet er niet uit en werkte op een lager pitje.


De heg hoort ongeveer 1.30 tot 1.50 hoog te zijn, hij is nu ruim 3 meter de bovenkant moeten we nog helemaal aanpakken.
De rechterzijkant ben ik aan gestart, dit is de weide kant, rechts zie je meer.
Het moet nog gebeuren voordat de heg echt uitloopt, we hebben haast !


Afgezien van het weer was het zo wie zo een rommelige week.


Matt heeft een mooie steen voor onze poes piraat gemaakt
Poes Piraat, ofte wel pluispoes, ofte wel Bobbie poes, is niet meer. Sinds vorige week ging ze hard achteruit en de laatste paar dagen heeft ze voor de kachel gelegen. Dinsdag is ze overleden en hebben Matt en David haar begraven naast de steen van Balou bij de schommel.
De kids reageerden heel verschillend, Annabelle vindt het heel gewoon, ze was toch oud en op?
David heeft haar nog even geaaid en rende toen naar buiten om een schep te halen want hij wilde graag helpen om haar te begraven.
En Juul, tja die was even ontroostbaar maar zag ook in dat het beter voor haar was.
En zo heeft Matt afgelopen zondag weer in een steen de naam Bobbie gebeiteld.
David vroeg ook nog wie de volgende was in het rijtje................
Voorlopig even geen andere poes erbij. De kater heeft genoeg gezelschap aan de honden, ons en gasten.

Is Duchesse zwanger? We weten het niet, we wachten gewoon nog even af want we hebben inmiddels besloten dat de pups, als ze zwanger is, komen mogen.
Het zal ook best een mooie combinatie worden. Duchesse Leonberger, Papa een blonde labrador.
Inmiddels hebben we voor de eventuele pups al een paar goede adresjes, maar mochten er nog iemand interesse hebben laat het dan even weten.
Maar we gaan er gewoon vanuit dat ze zich als een nette dame heeft gedragen en dus niet op haar eerste date de daad heeft gedaan.
Over een paar weken weten we meer, momenteel is ze gewoon nog erg slank.

Verder nieuws op het dierenfront.
Titan was zondag jarig. Troy is 7 april jarig.
Als tractatie hebben we een klein stuk van de voorweide bij de mooie kastanjeboom afgezet zodat ze daar van het verse gras konden genieten.
Niet te lang want het is oppassen geblazen voor hoefbevangheid.
Dit is een gedeelte waar ze nooit grazen en voor ons is het ook handig. We hadden namenlijk anders dat gedeelte moeten gaan maaien met de maaimachine.
Het is ook eigenlijk wel grappig want vorige jaren groeide er niets onder de kastanjeboom. Vandaar ook dat ik vorig jaar ruim 500 blauwe druivenbolletjes had gepoot zodat we een leuk blauw veld zouden hebben. Lukte ook prima vorig jaar. Maar nu groeit er opeens gras ! en nog hoog ook, geen blauwdruifje te bekennen allemaal verscholen onder vers groen. Nadat de veulens nu op zondag en maandag 2 uurtjes hebben lopen grazen zie je wel blauwe druifjes, alleen nu platgewalst. Missie blauw veld is niet helemaal gelukt !


links: Links Troy, rechts Titan die al echt grijs aan het worden is. Ze zijn goed gezond, jolig en groeien als kool.
rechts: De veulens op het afgezette stukje weide bij de kastanjeboom.


Het was weer een gezellig gezicht de veulens zo pal bij huis, vooral ook omdat ze sinds vorige week maandag niet meer in de voorweide bij het kasteel staan.
Reden? Ze maken de hele voorweide kapot. De weide is momenteel veel te nat door de vele regen.
Daarnaast hebben de veulens de gewoonte om elke ochtend te speelvechten en rond te rennen en zorgen daardoor voor enorme gaten. De weide moet herstellen, volgens onze buren kost dat in het voorjaar ongeveer 4 weken. Ook hier moeten we werk verrichten. Mest moet weggehaald worden of verspreid worden. De ergste gaten moeten dicht gestampt worden en de 3 grote plekken waar we hooi gevoerd hebben moeten opgeschoond worden en waarschijnlijk ook opnieuw ingezaaid worden. Dit weekend hebben Annabelle en ik heerlijk rond gestampt en poep geschept, we zijn op de helft.
Ik vond het trouwens wel heel erg wennen dat de veulens niet meer in de voorweide ´slapen´. De andere weide ligt pal aan het meer en het drassige gedeelte. Als ze ´s nachts ergens van schrikken en door de omheining denderen, dan eindigen ze in het meer, moet ik niet aan denken.

Volgens Matt zie ik leeuwen en beren en zijn ze heus wel zo slim om eventueel een andere kant op te vluchten.
Het gaat goed, ik slaap er gewoon weer van (de eerste nacht vond ik het niks en ben ik om 6.15 opgestaan om te kijken of ze er nog waren).

De kids hebben afgelopen zaterdag Mardi Grass gehad op school. Het is het jaarlijkse Carnaval feest op zaterdag ochtend.
De hele school, inclusief de leraar en leraressen, is verkleed. Ze gaan in optocht door het dorp, daarna dansen in een grote feestzaal en daarna hebben ze op het schoolplein confetti oorlog. Eindelijk is de school eens uit zijn keurslijf van alleen maar leren. En vandaag was het 1 april, de gewoonte is om gekleurde visjes te knippen of maken en die met een plakbandje op de rug van kinderen of leraressen te plakken. Gisteren hebben we dan ook meer dan 20 visjes per kind gefabriceerd.

De kamer van Annabelle is niet af.
Doordat Matt niet fit, eigenlijk een aantal dagen ziek was, zijn we niet ver genoeg opgeschoten.
Plus we moesten de enorme ladingen basis boodschappen gaan doen, de kelder en de vriezer zijn helemaal leeg gemaakt, schoongemaakt. Kortom klaarmaken voor het seizoen. Want sinds zaterdag zijn we helemaal vol tot en met aankomende zaterdag.

Maar de vloer van Annabelle d´r kamer ligt erin. Een prachtige oudgemaakte donkereiken brede plankenvloer met kleine butsen en mooie knoesten.
Het was een heel gedoe om de vloer waterpas te maken aangezien de oude tomettenvloer (oude franse tegelvloer) oneffen was met daarbij stukken gestort beton.
Maar hij is recht, het heeft Matt wel 4 dagen werk gekost..
Hij is inmiddels 1 x in de olie gezet en klaar om in gebruik genomen te worden.
Nog een aantal dingen te doen en hij dan kan ze eindelijk naar haar kamer.
Gelukkig begrijpt ze ook dat er zoveel andere dingen te doen zijn en dat we daardoor niet continue aan haar kamer kunnen werken.
Volgende week begint de vakantie van de kids, bijna 2 weken. We gaan veel buitenactiviteiten met ze doen.

Al met al was het dus: poes dood, vloer, gasten, griep, carnaval, sneeuw en voorjaar ............. een rare week.

Tot mails
Jitt

Nieuws 2024
Nieuws 2023
Nieuws 2022
Nieuws 2021
Nieuws 2019
Nieuws 2018
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007